Inicijativa za pokretanje programa rukometa za djecu s poteškoćama u razvoju

Gradonačelnik Dalibor Milan u prostorijama Gradske uprave održao je inicijalni sastanak s nekadašnjom rukometnom reprezentativkom Hrvatske Maidom Arslanagić i njezinim suradnicama.

Sastanku su nazočili pomoćnik ravnateljice Ustanove za kulturu i sport Metković i predsjednik Sportske zajednice grada Metkovića Ante Zovko te ravnatelj Doma zdravlja Metković Mihovil Štimac, a razgovarali su o potencijalnoj suradnji na pokretanju rukometnog programa za djecu i mlade s teškoćama u razvoju u Metkoviću.

Naime, Maida Arslanagić ujedno je i magistra logopedije te trenerica rukometa, a 2019. godine pokrenula je projekt ‘HandBALL IN’ – prvi rukometni program za djecu s teškoćama u razvoju u Hrvatskoj. Svrha programa je poticanje djece i mladih s teškoćama u razvoju na bavljenje tjelesnom aktivnošću, njihovo uključenje u zajednicu u kojoj žive te poboljšanje njihovih životnih i socijalnih vještina.

– Važno je naglasiti kako bi treninzi bili besplatni, a odvijali bi se u sportskim objektima Grada Metkovića. Također, u rad s  djecom bio bi uključen tim stručnjaka iz različitih područja – kineziolozi, treneri, logopedi, radni terapeuti, učitelji, liječnici, itd. Zaista se nadam da ćemo ostvariti ovu suradnju. Jednake mogućnosti za djecu s teškoćama u razvoju trebamo graditi svakodnevno, a sport je jedan od najboljih načina za to, – istaknuo je gradonačelnik Milan.

Preuzeo sa web stranice: metkovic-news.com