III. Metkovska cipolijada

Treću godinu zaredom Metkovska cipolijada privukla je na Trg kralja Tomislava mnogobrojne Metkovce i goste iz drugih mjesta. Četrdesetak metkovskih sportskih ribiča tijekom tri dana ulovili više od stotinu kilograma cipola, a njih dvadeset dvojica svoje trofejne ulove izdvojili su za natjecanje.

Na početku programa posjetitelje je pozdravila direktorica TZ Grada Metkovića Magdalena Medar Ujdur, prepustivši ih glazbenom uvodu u aranžmanu metkovske grupe Versi. Već se počelo dimiti s gradela i stvarali su se poveći redovi pa je trebalo malo strpljenja da bi se došlo do cipola koji su se besplatno dijelili. Red je bio i pred štandom s pićem koje se prodavalo po vrlo prihvatljivim cijenama.

Nakon prvoga glazbenog seta na pozornicu je izašio žiri u sastavu: Milena Miškić, Nikola Barbir i Rade Vladimir, koji je bio zadužen izvagati natjecateljske cipole i pronaći tri najteža. Izvan konkurencije bio je cipol težine 2,14 kg, što ga je ulovio Niki Obradović. Za to je nagrađen  ribičkim priborom i Zlatnom statuom cipola. Drugo mjesto je pripalo dječaku Kristijanu Kalfiću Šumanu, čiji je cipol težio 1,67 kg, a treće Goranu Pračiću za cipol od 0,62 kg. Oni su, također, nagrađeni ribičkim priborom te Srebrnom i Brončanom statuom cipola.

Teško je reći koliko je posjetitelja bilo na Cipolijadi jer su stolovi bili postavljeni cijelom dužinom Trga, a posjetitelji su dolazili i odlazili do kasno u noć, no svakako je taj broj veći od tisuće. Već smo spomenuli grupu Versi koja je iz seta u set podizala raspoloženje na Trgu.

III. Metkovska cipolijada održala se u sklopu Metkovskoga ljeta, u organizaciji Grada Metkovića, Turističke zajednice i Humanitarne zaklade Iva Petrušić, u čemu su velik pridonos dali metkovski ribiči, dok su brojni volonteri čistili cipole, pekli ih i posluživali građanima te radili sve one poslove potrebne za uspješnu provedbu manifestacije. Stoga, organizatori im na svemu zahvaljuju.

Spomenimo da su među sinoćnjim gostima bili i članovi Udruge Ribarska noć Bunje, koja organizira sličnu manifestaciju u Zagvozdu. U pratnji članova opuzenske Pivčeve kale na Cipolijadi je bio i šjor Veljko Barbijeri, koji će večeras u Opuzenu biti predsjednikom žirija na XIII. Neretvanskoj budetijadi.

Cipolijadu su sponzorirali: Pekarna Babić, Fino i Friško, Pekarna Klas, Konzum i Tommy. Nagrade je osigurao Ribomaterijal Lubin iz Komina, dok je Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj iz Metkovića proizvela skulpture cipola čiji je autor Ivica Ivaniš Kulija.

Sav prihod od prodanih pića bit će uplaćen na račun Humanitarne zaklade Iva Petrušić pa hvala i svim građanima koji su došli na Cipolijadu.

Preuzeto s www.metkovic.hr

_cipolijada250715-10 _cipolijada250715-13 _cipolijada250715-19 DSC_4522 DSC_4523 _cipolijada250715-22 _cipolijada250715-15 _cipolijada250715-9