"I u mom gradu Vukovar svijetli"

Dubrovačko neretvanska županija i ove godine, 18. studenoga 2010., po četvrti put organizira obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, pod nazivom: “I u mom gradu Vukovar svijetli”.

Projekt se izvodi pod pokroviteljstvom Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Na području  Dubrovačko-neretvanske županije obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara provodi se u Dubrovniku, Korčuli, Metkoviću, Pločama i Opuzenu te u općinama Konavle, Župa Dubrovačka, Vela Luka, Orebić i Dubrovačko primorje. Udruga osoba s invaliditetom “Prijatelj” iz Metkovića izradila je za svaki grad odnosno općinu po 1700 svijeća. Svaka svijeća predstavlja spomen na jednog poginulog branitelja Vukovara.

U četvrtak 18. studenog u 17 sati slavit će se Sv. Misa u Katedrali za duše poginulih Vukovaraca, a od 17,30 do 18 sati palit će se svijeće na Stradunu i duž pločnika Vukovarske ulice. U to vrijeme na Stradunu i u Vukovarskoj ulici bit će ugašena gradska rasvjeta, a promet će biti posebno reguliran uzduž Vukovarske ulice.

Svijeće na Stradunu, ispred Crkve svetoga Vlaha, ispred spomenika braniteljima na Pilama i u Vukovarskoj ulici zapalit će učenici osnovnih i srednjih škola.

Preuzeto s dubrovacki.hr