I U METKOVIĆU VUKOVAR SVIJETLI

U subotu 17.11.2018. godine s početkom u 19:00h u Gradskom parku grada Metkovića održati će se tradicionalna i to 14. po redu akcija „Spomen dan na Vukovar“. Akciju kroz navedeni projekt organizira Udruga osoba s invaliditetom „Prijatelj“ Metković u partnerstvu sa OŠ don Mihovil Pavlinović čiji su djelatnici osmislili prigodni program. Pokrovitelj projekta je Grad Metković, a u povorci će sudjelovati i učenici te djelatnici OŠ Stjepana Radića, Gimnazije Metković te Srednje škole Metković.

Cilj je projekta koji se godinama provodi da se s posebnim poštovanjem prisjećamo stradanja toga herojskoga grada te poginulih branitelja koji su svoj život položili za obranu Vukovara i Republike Hrvatske. Isto tako cilj ove socijalno-humanitarne akcije je da svijeće koje će se paliti pošalju jednu konkretnu poruku zajedništva građanima Hrvatske, te pokažu da samo jedno malo upaljeno svijetlo može proizvesti plamen ljubavi i dobrote za sve one koji su ostavili svoje živote da bi nama danas bilo bolje, za Vukovar koji je dao sebe za slobodu Hrvatske, za svako dijete kojem je ukradeno djetinjstvo i za svaku majku koja je izgubila dijete, za jedno veliko HVALA gradu heroja.

Članovi UOSI „Prijatelj“ pozivaju sve zainteresirane žitelje Doline Neretve, te sve one koji znaju da će se i u njihovim općinama/gradovima odvijati navedena akcija da se priključe realizaciji iste te da kupnjom svijeća na prigodnim štandovima i njihovim zajedničkim paljenjem pokažemo kako nismo zaboravili naše heroje i one koji su dali živote za nas. Isto tako još jednom zajednički pokažimo kako smo humanitarni za socijalno osjetljive skupine, jer sve svijeće koje će se paliti na različitim lokacijama u nekoliko županija proizvele su i distribuirale osobe s invaliditetom iz naše Udruge, te se već tradicionalno od svake prodane svijeće djeluje humanitarno za potrebite grada Vukovara.

Unaprijed se zahvaljujemo što godinama podržavate ovu, usudimo se reći, hvale vrijednu akciju koja, osim humanitarnog karaktera, ima za cilj jačanje zajedništva i suradnje koja zahvaljujući upravo Vama raste iz godine u godinu.

Vidimo se u Gradskom Parku u subotu 17.11.2018. godine u 19:00h.