Gradonačelnik posjetio UOSI Prijatelj

Povodom Međunarodnoga dana osoba s invaliditetom metkovski je gradonačelnik Stipo Gabrić posjetio Udrugu osoba s invaliditetom Prijatelj, čiji su ga članovi dočekali u svojim radionicama.
Predsjednik Udruge Antiša Puljević upoznao je gradonačelnika s proizvodnim procesima koje članovi udruge obavljaju na različitim strojevima, istaknuvši da Prijatelj izvrsno surađuje i s dugim udrugama iz Metkovića i doline Neretve te sa metkovskim školama. Rekao je da će i za ove predblagdanske dane imati svoje štandove u TC Mercator i Konzumu u Metkoviću te Građi Solin u Opuzenu. Puljević je još jednom pozvao sve osobe s invaliditetom i one koji žele volontirati da se uključe u rad Udruge.
Gradonačelnik Gabrić je rekao da je znao kako se u Udruzi dosta radi, ali da je iznenađen onim što je vidio.
– Grad Metković ne može više financijski toliko pomagati rad udruga kao nekada, ali treba znati da je Grad Udruzi Prijatelj u samome središtu osigurao prostor od 250 metara četvornih, gdje su oni smjestili radionice te još jedan prostor od 220 metara četvornih koje Prijatelji dijele s Udrugom Otac Ante Gabrić koja skrbi o starima i nemoćnima. Kroz te dvije udruge zaposleno je preko četrdeset naših sugrađana, a što je još važnije mnogi naši sugrađani s invaliditetom dobili su šansu da se potvrde u svome poslu, što je jako važno za njihovu socijalizaciju, ali je i velika radost i rasterećenje njihovim obiteljima. To isto vrijedi i za Dnevni boravak u Udruzi Otac Ante Gabrić u kojemu se okupljaju starije osobe, druže se i provode različite programe – rekao nam je Gabrić.

Preuzeto s Metković.hr