Dubrovačko-neretvanskoj županiji odobren projekt „Zajedno možemo sve! – 3“

Dubrovačko-neretvanska županija kroz projekt „Zajedno možemo sve! – 3“, vrijedan oko dva i pol milijuna kuna, osigurala je 54 pomoćnika u nastavi za 57 učenika s teškoćama u školama kojima je osnivač.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta donijelo je 22. kolovoza 2016. Odluku o financiranju projekata u okviru poziva „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskih odgojno-obrazovnim ustanovama, faza II, a temeljem koje je projektni prijedlog Dubrovačko-neretvanske županije „Zajedno možemo sve! – 3“ među odabranim projektima za dodjelu bespovratnih sredstava.

Dvogodišnje iskustvo uspješne provedbe projekata „Zajedno možemo sve!“ i „Zajedno možemo sve! – 2“ pokazalo je da uvođenje pomoćnika u nastavi u školi predstavlja izuzetno kvalitetan oblik pomoći podrške učenicima s teškoćama koji su uključeni u redovni sustav odgoja i obrazovanja te je odobreni projekt logičan nastavak suradnje Županije i škola-partnera. Provedbom projekta, kroz uključivanje pomoćnika u nastavne programe osnovnih i srednjih škola, uvelike se doprinosi primjerenijoj socijalnoj integraciji te aktivnijem sudjelovanju učenika s teškoćama u svim aspektima školovanja.

Dubrovačko-neretvanskoj županiji odobren je maksimalni mogući iznos bespovratnih sredstava u okviru spomenutog poziva, tj. dva milijuna kuna, dok je ostatak sredstava u iznosu od 248 tisuća kuna vlastito sufinanciranje koje je osigurala Županija u svom proračunu za uspješnu provedbu projekta „Zajedno možemo sve! – 3“.

Preuzeto s edubrovnik.org