Doraja Eberle posjetila Udrugu ,, PRIJATELJ ”

Članica Odbora ERSTE Fondacije Doraja Eberle,posjetila je našu Udrugu. Zaklada ERSTE je raspisala natječaj za Nagradu Zaklade ERSTE za društvenu integraciju, u 13 zemalja srednje, istočne i jugoistočne Europe. Pored nagrade u ukupnom iznosu od 610.000 eura, 33 pobjedničke organizacije (30 pobjedničkih projekata, dvije posebne nagrade žirija i jedna nagrada stručnog žirija), također će u naredne dvije godine imati podršku PR savjetnika u odnosima s javnošću. Pored toga, sve organizacije koje budu ušle u uži izbor (približno 130 organizacija iz svih zemalja sudionica) će biti pozvane da postanu dio Akademije nevladinih organizacija Zaklade ERSTE, u kojoj će razmjenjivati znanja i iskustva kako bi osnažile vlastite kapacitete u različitim područjima: odnosi s javnošću i odnosi sa medijima, prikupljanje novčanih sredstava, društveno poduzetništvo i organizacijski identitet. UOSI ,,PRIJATELJ '' je sa svojim programom I MI MOŽEMO ČUVATI OKOLIŠ ušao među 130 odabranih.

Projekte će ocjenjivati međunarodni žiri. Pobjednici natječaja za Nagradu Zaklade ERSTE za društvenu integraciju 2013 bit će proglašeni na svečanosti koja će biti održana u Beču, u lipnju 2013. godine.

Doraja Eberle je istaknula da učesnici projekta i partneri susrećući se na ovom događaju, koji pruža mogućnost za međusobno upoznavanje, razradu daljih aktivnosti u vezi sa projektima i stjecanja korisnih vještina projektnog upravljanja, upoznavanja sa novim metodama podučavanja i učenja te razmjeni iskustva.