Dodjela priznanja volonterima

Na Silvestrovo je u radionici Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj upriličeno prigodno druženje na kojem su uručene zahvalnice volonterima koji su tijekom protekle godine svoje slobodno vrijeme darovali Prijatelju. Zahvalnice je dobilo 16 volontera, a u ime Udruge zahvalili su im Melanija Rakić, jedna od dvije koordinatorice volonetra u Udruzi i Antiša Puljević, predsjednik Udruge.
U kraćem govoru Puljević je istaknuo kako je zahvaljujući radu volontera Udruga uspjela izvesti niz projekata od kojih je, svakako, najzahtjevniji bio izrada svijeća za projekt Moje svjetlo za moj Vukovar. Još jednom je ponovio kako su članovi Udruge u vrlo kratkom vremenu uz pomoć volontera za spomenuti projekt uspjeli izraditi 62 tisuće svijeća, ali i 13 tisuća svijeća za Mrtvi dan. Projektom Moje svjetlo za moj Vukovar prikupljeno je 74 tisuće kuna od čega je za Vukovar izdvojeno 56 tisuća, a 18 tisuća izdvojeno je za Škabrnju. Dio volontera koji su dobili priznanja nagrađeno je i izletom u Vukovar, a preostali će imati mogućnost odlaska u Škabrnju, što je planirano za siječajn. Puljević je, također, rekao kako su puno sretniji oni koji pomoć pružaju nego oni koji njihovu pomoć primaju te je pozvao okupljene volontere da i u buduće budu aktivni u Udruzi.
Svim volonterima vrijeme provedeno volonterskim aktivnostima u Udruzi biti će upisano u volonterske knjižice što će im ulaskom Hrvatske u EU  omogućiti puno lakše ostvarivanje nekih njihovih ciljeva poput upisa na fakultet ili lakšeg pronalaženja posla.
Podjelom zahvalnica Udruga Prijatelj je na najljepši način volonterima čestitala Božić i novu godinu.

Tekst preuzet s Metković.hr