Dani otvorenih vrata u Udruzi Prijatelj

U sklopu obilježavanja Dana otvorenih vrata udruga, koji se održavaju od 25. do 27. svibnja, Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj predstavila je javnosti svoj rad organiziranjem različitih aktivnosti u prostorima svoje radionice.

Ove godine u obilježavanju Dana otvorenih vrata Udruga pridružili su joj se građani Metkovića, učenici osnovne škole Stjepana Radića i mnogi drugi. Kreativnim radionicama i igrama za djecu zaposlenici i volonteri Udruge zainteresirane su upoznali s aktivnostima koje se provode u Udruzi. Djeci je najzanimljivije bilo sudjelovati u radu s gipsom; izlijevanje smjese u kalupe te ručno bojanje suvenira, kao i sudjelovanje u različitim dječjim igrama. Iz Udruge zahvaljuju svim posjetiteljima i još jednom napominju da su vrata Udruge Prijatelj uvijek svima otvorena!

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske već tradicionalno organizira Dane otvorenih vrata udruga, koji se ove godine održavaju od 25. do 27. svibnja. Kako bi građanima približile svoje programe i aktivnosti udruge širom Hrvatske organiziraju brojne kreativne radionice, predavanja, akcije te na inovativne načine predstavljaju svoje društveno korisne projekte i programe, ali i mogućnosti uključivanja građana u volonterske programe. Poseban naglasak ove godine je na predstavljanju rezultata projekata i programa udruga financiranih sredstvima iz javnih izvora, kako bi se time pridonijelo još većoj otvorenosti i boljoj transparentnosti rada udruga u Hrvatskoj.