Dani otvorenih vrata u Udruzi “Prijatelj”

Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj“ Metković aktivno se uključila u manifestaciju „Dani otvorenih vrata udruga 2018.“ koja se u Hrvatskoj održavala od 24. do 25. svibnja. Navedenu manifestaciju u suradnji sa udrugama civilnog društva provodi Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Kako bi što bolje prikazala svoj rad i trud, Udruga je svim zainteresiranim građanima i žiteljima Doline Neretve otvorila svoja vrata od 7-12h kako bi isti dobili informacije iz prve ruke što sve Udruga radi, koje projekte provodi te koje su trenutne aktivnosti na kojima naši volonteri dodatno doprinose kako bi se senzibilizirala javnost o pravima i potrebama osoba s invaliditetom. Za vrijeme obilježavanja manifestacije posjetili su nas naši dugogodišnji volonteri, kao i učenici naših osnovnih škola zajedno sa svojim učiteljicama – OŠ „Stjepan Radić“ i OŠ „Don Mihovil Pavlinović“. Osim navedenih, Udrugu su posjetili i učenici osnovne škole iz Vida, Srednje škole Metković te predstavnici Centra za socijalnu skrb Metković.

Kroz različite aktivnosti namijenjene prvenstveno djeci goste smo upoznali sa radionicama koje Udruga kontinuirano provodi dugi niz godina – izrada suvenira od gline, gipsa i tekstila, terapeutskim kabinetima u kojima se svakodnevno pružaju usluge logopedije, Neurofeedback i radne terapije, edukacijsko-rehabilitacijske te psihološke terapije, te sa mnogim didaktičkim igračkama i materijalima koje Udruga sama proizvodi.

Nažalost, učeničku radost vam ne možemo predočiti slikama zbog novog Zakona o zaštiti podataka, ali možemo reći kako su učenici zaista bili oduševljeni aktivnostima koje Udruga provodi te su odlučili u dogledno vrijeme i priključiti se na pojedine aktivnosti sukladno njihovim interesima. Gostima zahvaljujemo na posjeti i podršci jer Vaš doprinos puno znači u ostvarivanju temeljnog cilja Udruge – osluškivanje potreba osoba s invaliditetom te aktivno rješavanje potreba i problema kroz različite projektne/programske aktivnosti koje Udruga provodi uz, dakako, stalno zapošljavanje osoba s invaliditetom.