Članovi UOSI “Prijatelj” sudjelovali na Savjetodavnoj Regionalnoj radionici u Splitu

Članovi UOSI Prijatelj su u ponedjeljak u Splitu sudjelovali na Savjetodavnoj Regionalnoj radionici o provedbi i praćenju provedbe Nacionalne strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom od 2017. do 2020. godine.

Radionicu je otvorila i prisutne pozdravila državna tajnica u Ministarstvu za demografiju, obitelj i socijalnu politiku gospođa Maja Pletikosa. Nakon pozdravnog govora, savjetnica ministrice za osobe s invaliditetom gospođa Zvjezdana Bogdanović upoznala je prisutne sa značajem ove strategije sa posebnim osvrtom na obaveze koje su propisane za lokalne i regionalne uprave. U prezentaciji su još sudjelovale i gospođe Anka Kekez Krišto i Branka Zećević.

Uz mnoge primjedbe prisutnih opće je mišljenje da su ipak ostvareni značajniji pomaci u ostvarenju prava djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom. Mišljenje većine prisutnih bilo je da je Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj svojim djelovanjem u Metkoviću postigla puno za osobe s invaliditetom, čak i više u odnosu na slične udruge u drugim sredinama.

Izvor: www.metkovic-news.com