Božićni suveniri iz radionice UOSI Prijatelj

Posjetili smo Udrugu osoba s invaliditetom Prijatelj koja će i ove godine građanima ponuditi bogat asortiman ručno izrađenih božićnih ukrasa koje su izradili njihovi članovi. Na pitanje što se može pronaći na prodajnom štandu za vrijeme božićnih blagdana, edukatorica za tekstil, En Kovačević odgovara: – Anđelčići od gipsa, svijeće u različitim bojama, adventski vijenac, a između ostaloga radimo i jaslice u odljevu od gipsa koje zatim ručno bojaju članovi i volonteri udruge. Budući da nam se bliži blagdan svetog Nikole, istaknuti ćemo i čizmice u kojima se ostavljaju pokloni za djecu.

Administratorica Sanja Mustapić naglasila je kako će prodajni štandovi biti postavljeni svakog vikenda u Konzumovim trgovinama u Metkoviću, te u Solin građi u Opuzenu, a nakon 18. prosinca štandovi će raditi svaki dan. Sudjelovati će i na dubrovačkom Božićnom sajmu, od danas pa do 5. siječnja suvenire će u Dubrovniku prodavati Maro Asanović, također osoba s invaliditetom.

Ugodnoj radnoj atmosferi doprinosi svaki član, zaposlenik i volonter Udruge, svatko na svoj način sudjeluje u izradi suvenira čijom kupnjom pomažete rad osoba s invaliditetom u Udruzi Prijatelj.

Međunarodni dan osoba s invaliditetom

3. prosinca dan je međunarodnog poštivanja osoba s invaliditetom, promoviran od strane Ujedinjenih naroda, koji svake godine fokus stavlja na drugo pitanje. Tim povodom iz Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj pozivaju sve naše sugrađane da na dan obilježavanja dođu u prostorije udruge i upoznaju se sa njihovim članovima.

Preuzeto s metkovic-news.com

Uosi-Prijatelj-Vesela-radionica-12 Uosi-Prijatelj-Vesela-radionica-17 Uosi-Prijatelj-Vesela-radionica-2 Uosi-Prijatelj-Vesela-radionica-10 Uosi-Prijatelj-Vesela-radionica-9 Uosi-Prijatelj-Vesela-radionica-5 Uosi-Prijatelj-Vesela-radionica-11 Uosi-Prijatelj-Vesela-radionica-8 Uosi-Prijatelj-Vesela-radionica-15 Uosi-Prijatelj-Vesela-radionica-3 Uosi-Prijatelj-Vesela-radionica-6 Uosi-Prijatelj-Vesela-radionica-13 Uosi-Prijatelj-Vesela-radionica-14 Uosi-Prijatelj-Vesela-radionica-16 Uosi-Prijatelj-Vesela-radionica-1