Održana Donatorska večer

U metkovskome Restoranu Dalmacija sinoć je u organizaciji Humanitarne zaklade Neretvansko srce i Humanitarne zaklade Iva Petrušić održana Donatorska večer na kojoj je bilo oko 230 uzvanika-donatora. Oni su kupnjom ulaznice od 160 kuna podmirili troškove večere te veći dio ostatka iznosa darovali u humanitarnu nakanu – školovanja djece lošijega imovinskog stanja.

Predstavnici Zaklade Neretvansko srce na večeri bili su Ante Puljević, Nikola Popovac, Marina Mustapić, Lara Šiljeg te Danijela Raič, a Zakladu Iva Petrušić predstavljali su Nikolina Krešić, Jelena Kapović, Jadranko Matić, Marija Putica i Lara Šiljeg.

Voditeljica programa bila je Marija Tomić, a nakon njezina uvodnoga pozdrava nazočne su redom pozdravili voditeljica Zaklade Neretvansko srce Danijela Raič i voditelj Zaklade Iva Petrušić Krešimir Jurić. Uime gradonačelnika Zagreba Milana Bandića pozdravio ih je Mišo Glavinić, a uime Grada Metkovića pozdrave, riječi hvale i podrške uputila je gradonačelnica Katarina Ujdur.

Nakon himne u izvedbi lokalnoga benda Flash Back, uslijedila je večera tijekom koje je prva nastupila poznata violončelistica Ana Rucner. Ona je atraktivnim nastupom, svirajući violončelo i pjevajući izazvala oduševljenje gostiju. Nakon nje u izvedbama dalmatinskih pjesama nastupio je hvaljeni šibenski tenor Marko Škugor. Slijedilo je svečano rezanje torte, što su obavili predstavnici obiju zaklada. Nastavak večeri prošao je u uz Flash Back koji je dobrim ritmovima mnoge izmamio na plesni podij.

Od mnogih uzvanika mogle su se čuti samo riječi hvale organizatorima, a naročito izvrsnim izvođačima koji su za ovu priliku nastupali besplatno u svrhu potpore dvjema zakladama i tako pomogli onima kojima je to zaista najpotrebnije – studentima lošijega imovinskog stanja.

HZ Neretvansko srce osnovana je 2013. godine kao nastavak dugogodišnjega humanitarnog i društvenog rada Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj iz Metkovića. Od tada do danas Zaklada pomaže socijalno ugroženim osobama, osobama s invaliditetom, starim i nemoćnim osobama, učenicima slabijeg imovinskog stanja te obiteljima s više djece.

Humanitarna zaklada koja nosi ime naše pokojne sugrađanke, legendarne Ive Petrušić osnovana je 2014. godine Odlukom Gradskoga vijeća Grada Metkovića, a svrha joj je financijsko i materijalno pomaganje socijalno ugroženim obiteljima i pojedincima s područja Grada Metkovića.

Tekst preuzet s metkovic.hr

foto: Dalibor Čutura