73.500 kn za Vukovar

Projekt pod nazivom Moje svjetlo za moj Vukovar, s podnaslovom Bolje je upaliti malo svijetlo nego proklinjati tamu, koji je peti put za redom proveden u organizaciji UOSI Prijatelj iz Metkovića te suorganizaciji Mreže udruga osoba s invaliditetom Dalmacije i pod pokroviteljstvom Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti uspješno je priveden kraju predajom čeka u iznosu od 73.500 kuna vukovarskom gradonačelniku Željki Sabi. Predaja čeka upriličena je prošle subote u Vukovaru u uredu gradonačelnika koji je zajedno sa svojim zamjenikom Željkom Pinjuhom primio delegaciju invalidskih udruga Dalmacije predvođenu predsjednikom UOSI Prijatelj Antišom Puljevićem koji je predao ček. Nakon pozdravnog govora gradonačelnika Sabe, riječ je preuzeo Antiša Puljević i domaćine upoznao s projektom Moje svjetlo za moj Vukovar.
Novac prikupljen akcijom, u dogovoru s Gradom Vukovarom, namijenjen je za petero učenika vukovarskih osnovnih škola kojima je tijekom nastave neophodan radni asistent.
Osim novčane pomoći, Gradu Vukovaru darovana je i veća količina mandarina od kojih je većinu donirao (oko 700 kilograma) metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić. U Vukovaru su ovom prigodom boravila tri autobusa članova udruga osoba s invaliditetom Dalmacije i njihovih volontera koji su zajedno obišli mjesta stradavanja Vukovaraca.