Zaklada Neretvansko srce darovala voćem prijatelje u Petrinji

Zaklada Neretvansko srce Metković proteklog vikenda pokazala je svoje veliko srce. Upraviteljica Zaklade Danijela Raič u pratnji članova Zakladnog odbora gospođicom Marinom Mustapić i izvršnim direktorom Udruge “Prijatelj“ gospodinom Nikolom Popovcem, posjetili su Sisak, Petrinju i Zagreb, točnije Udrugu osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije i Specijalnu bolnicu za djecu s poteškoćama u rastu i razvoju Goljak.

– Nakon pet dana prikupljanja voća na području doline Neretve, krenuli smo u subotu rano ujutro s punim srcima i s 430 kg mandarina, kivija i limunova. Ovim putem zahvaljujem se firmama Vagros, Agrofruktus, Božo promet, Frigobonsai te mnogobrojnim obiteljima. Na samu incijativu smo došli spontano, odnosno, nismo se nadali ovolikoj donaciji građana. Udruga u Petrinji brine se za preko 200 svojih članova, a imaju svoja sjedišta u Glini, Novskoj i Petrinji. Bolnica Goljak može primiti preko 40 djece na smještaj zajedno s roditeljem. Na oba mjesta smo jako lijepo primljeni te naravno dogovorili da će se ova humanitarna akcija provesti i sljedeće godine, – kazala je upraviteljica Zaklade Danijela Raič.

Nakon što su odnijeli sve donirano predstavnici Udruge Prijatelj zbog velikog interesa za medicinska pomagala na širem području doline Neretve, od naknada za korištenjem istih, kupili su 4 nova bolnička kreveta te ih donijeli u Metković.

– Nadamo se da ovom kupnjom neće biti više liste čekanja za bolesničke krevete te da ćemo svima uvijek moći izaći u susret – izjavila je Raič.