Edukacija za volontere

U Udruzi osoba s invaliditetom Prijatelj Katica Martinac i Melanija Rakić održale su seminar za volontere. Njih dvije polaznice su Edukacije za koordinatora volontera iz područja menadžmenta volontera koja se održava u Splitu, a koji provodi Volonterski centar udruge MI, održani seminar dio je praktične primjene stečenog znanja.
Na početku seminara okupljeni su upoznati s radom, aktivnostima i programima koje provodi Udruga Prijatelj, što je bio odličan uvod da se shvati koliko je za što kvalitetnije provođenje većine programa neophodno uključivanje volontera. Govorili se i o tome što je volonter, koja su njihova prava i obaveze te što je deset zapovijedi kojih se moraju pridržavati  volonteri, ali i osoblje koje radeći u udrugama ili organizacijama civilnog društva za to primaju naknadu. Predstavljena je i volonterska knjižica koja će, kako se moglo čuti, svim volonterima koji je budu imali omogućiti da u budućnosti (ulaskom Hrvatske u EU) puno lakše ostvare neke svoje ciljeve poput upisa na fakultet ili lakšeg pronalaženja posla.
Na kraju seminara predstavljen je najnoviji projekt Udruge Prijatelj koji se provodi s Udrugom Lastavica iz Splita. Riječ je o 18 tisuća komada suvenira žabe na bambusu koje će se izraditi za trgovački centar DM s kojim su te dvije udruge ostvarile suradnju i drugu godinu za redom. Svi volonteri koji pomognu u izradi te vrijedne DM-ove narudžbe bit će nagrađeni izletom na Plitvička jezera.

Preuzeto s Metkovic.hr