3. prosinca Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Nakon što su Ujedinjeni narodi 3. prosinca proglasili Međunarodnim danom osoba s invaliditetom, Komisija za ljudska prava, u svojoj rezoluciji 1993/29, od 5. ožujka 1993., pozvala je zemlje članice da ističu obilježavanje tog datuma “s ciljem postizanja punog i jednakog uživanja ljudskih prava i sudjelovanja osoba s invaliditetom u društvu”.

Oko 10% svjetske populacije, odnosno 700 milijuna ljudi u svijetu, živi s invaliditetom. Misija Svjetske zdravstvene organizacije je poboljšati kvalitetu života osoba s invaliditetom kroz regionalne, nacionalne i globalne napore kao i podizanje svijesti društva u cjelini o veličini i posljedicama invaliditeta, ali i dobicima za društvo kada se integrira osobu s invaliditetom u sve aspekte života.

Udruga Prijatelj i ove godine organizira humanitarnu prodaju povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom koja će se održati kada za to budu povoljnjiji vremenski uvjeti.

Moći će se kupiti umjetnički i kreativni predmeti Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj, kao i 40-tak slika koja su donirali slikari – amateri iz Dubrovačko-Neretvanske, Splitsko-Dalmatinaske i Hercegovačko-Neretvanske županije.

Vas poštovani pozivamo da se odazovete i svojom nazočnošću uveličate ovu našu humanitarnu  izložbu, a kupnjom neke od izloženih slika priključite se  prijateljima osoba s invaliditetom, koji svojim donacijama pomažu našu akciju „NERETVANSKO SRCE“.