Obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom

Udruga osoba s invaliditetom „Prijatelj“ povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom jučer je ugostila građane u svojim prostorijama u razdoblju od 7 do 15 sati.

Svake se godine 3. prosinac obilježava drugom temom, a ove godine tema je bila „Osnaživanje osoba s invaliditetom i osiguranje inkluzivnosti i jednakosti. Inače, UOSI Prijatelj ovaj dan obilježava prigodnim predavanjima, a ove godine zbog kiše primorani su bili ostati u prostorijama Udruge. Unatoč lošem vremenu u udruzi ne nedostaje dobrog raspoloženja i kreativnosti. Izrađuju se prigodni blagdanski ukrasi i igraju društvene igre.

Jedan od glavnih ciljeva Udruge osoba s invaliditetom ‘Prijatelj’ Metković je uključenost osoba s invaliditetom u društveni život zajednice. Jedan od mehanizama koje koristi za postizanje jest zapošljavanje osoba s invaliditetom što njima ima veliku ulogu u osamostaljenju i mogućnosti da neovisnije žive u sredini u kojoj žele.

UOSI ‘Prijatelj’ zapošljava 60 osoba, od toga 35 asistenata koji skrbe o istom broju osoba s invaliditetom kroz projekt/program osobne asistencije, 9 pomoćnika u nastavi za djecu sa poteškoćama u razvoju te 8 osoba s invaliditetom.

Preuzeto: www.metkovic-news.com