Kako pomoći udruzi

Udruga osoba s invaliditetom “Prijatelj” Metković ovim modelom pružanja pomoći želi omogućiti svim građanima sudjelovanje u doniranju onih kojima je pomoć potrebna bez obzira na iznos i način donacije. Sva donirana sredstva  koriste se sukladno volji donatora, a na prijedlog lokalnih udruga ili centara za socijalnu skrb za troškove koje korisnik treba te nisu pokriveni iz drugih izvora.
Pomaganje nije samo darivanje financijskih ili bilo kojih drugih materijalnih srestava. Pomoći možete, ako nekome dodate čašu vode, imate strpljenja saslušat nečiji problem, pomoći nekome da prijeđe ulicu, obrišete znoj sa lica onima koji to nisu u stanju učiniti sami. Pomoći možete i lobiranjem ako vjerujete u ovakav sustav, ako ste u srcu pronašli razlog, ako vjerujete da svaka osoba zaslužuje život dostojan čovjeka.

  • donacijom na žiro račun Udruge
  • mjesečna donacija (trajni nalog): Svaka osoba koja želi, može napraviti trajni nalog u svojoj banci, putem kojeg će mjesečno izdvajati određeni iznos za udrugu UOSI “Prijatelj” Metković.
  • kupnjom suvenira
  • informiranjem prijatelja o Udruzi i načinu rada Udruge
  • doniranjem nekretnina i zemljišta: Udruga prima i donacije nekretnina ili zemljišta koje će služiti za izgradnju infrastrukturalnih objekata u kojima bi se zapošljavale osobe s invaliditetom ili za sadnju poljoprivrednih kultura, koje bi održavale osobe s invaliditetom…