Vrijedne donacije Mreži udruga osoba s invaliditetom Dalmacije

“Prije otprilike godinu dana, Croatian American Charitable Foundation donirala je 15.000 dolara Mreži udruga osoba s invaliditetom Dalmacije, a tim je novcem nabavljen  Neurofeedback uređaj za Udrugu roditelja djece s posebnim potrebama “Naša dica” iz Kaštela. To je ujedno bio i moj prvi kontakt  s Tomislavom Nogalom predsjednikom, te Ivicom Glavinićem i našim proslavljenim Tonijem Kukočem, članovima ovog časnog humanitarnog društva koje u Americi okuplja naše ljude, a ujedno i zaljubljenike u golf.
Naš susret točno na obljetnicu Oluje na prostoru golf kluba Split 1700 imao je dodatnu dimenziju. Prvo stoga što su Drago Banović i Damir Skelin, koji su i prvi put bili koordinatori i preporučitelji za ovu donaciju, uspješno skrivali pravi razlog mog pozivanja na dodjelu diploma na golf turniru organiziranom povodom Oluje. A drugo, zato što je ova nova donacija, ponovno u vrijednosti od 15.000 dolara, potvrda kako je Mreža udruga osoba s invaliditetom i prije godinu dana ispunila očekivanja donatora načinom kako su sredstva iskorištena.  Ušteda od više od 2 milijuna kuna u samo godinu dana korištenja nabavljenog uređaja, mnogo govori o tome koliko roditelji djece koja boluju od autizma cijene ovu pomoć.
Kako bi i nadalje svoju misiju sustavnog, transparentnog i disperziranog humanitarnog djelovanja dokazivali i svojim aktivnostima, MUOSID će ovu novu donaciju usmjeriti k udruzi “Prijatelj” iz Metkovića kojoj će napraviti senzornu sobu za djecu s različitim vrstama intelektualnog izazova. Za taj dio predviđeno je od 60.000 do 70.000 kuna. Njenim završetkom usluge terapije bit će besplatno dostupne za sve osobe koji trebaju ovaj oblik rehabilitacije u Dubrovačko-neretvanskoj županiji a i šire. Ostatak iznosa biti će usmjeren za nabavu ortopedskih pomagala za dijete sa teškim višestrukim invaliditetom, koje je uz to član obitelji koja se nalazi u teškoj materijalnoj situaciji i svaka pomoć im je važna kako bi im se pomoglo u olakšavanju njihove svakodnevice.
Kao i do sada, ime osobe nećemo stavljati u javnost, a podatke ćemo poslati donatorima kako bi mogli provjeriti istinitost i transparentnost korištenja doniranih sredstava”, izjavio je predsjednik Mreže udruga osoba s invaliditetom Dalmacije Ante Raos.

B. Ravlić

www.in-portal.hr