Veliko priznanje za UOSI “Prijatelj”

Da se svaki trud isplati i da naša Udruga osoba s invaliditetom „Prijatelj“ Metković provodi kvalitetne i hvale vrijedne projekte/programe govori i priznanje kojega je naša UOSI „Prijatelj“ na veselje svojih članova, korisnika i zaposlenika primila od Ministrice demografije, obitelji, mladih i socijalne politike, gospođe Nade Murganić.

U Dopisu koji smo dobili naveden je trogodišnji program „Prevencija institucionalizacije djece i mladih te edukacijsko rehabilitacijske aktivnosti za mlađe osobe s invaliditetom“ koji je izabran kao najuspješnije proveden te (su)financiran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u 2017. godini.Program spada u natječaj „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge za razdoblje 2017. do 2020. godine“, koji je od ovog Ministarstva financiran iznosom od 270.000,00 kn.

Naša udruga već 16. godinu zaredom aktivno brine za socijalno osjetljive skupine koje su često zanemarene od strane društva, a to su osobe s invaliditetom te djeca s poteškoćama u rastu i razvoju. Uz pomoć lokalne/regionalne, ali i EU podrške kao i podrške resornih ministarstava RH naša je udruga korak po korak sa svojim projektima/programima došla među najbolje, odnosno projekti/programi su ocjenjeni kao najkvalitetniji na razini države. Ovo priznanje nam svakako daje vjetar u leđa da i dalje nastavimo sa aktivnostima koje provodimo kroz projekte/programe i da se uvijek trudimo ispunjavati glavni cilj postojanja, a to je unapređivanje medicinske, edukativne, profesionalne, i socijalne rehabilitacije te zapošljavanje osoba s invaliditetom te utjecati na povećanje socijalne uključenosti i integracije OSI i djece s teškoćama u rastu i razvoju u društveni život zajednice na području djelovanja naše udruge.

Kao drugi najuspješniji ističe se jednogodišnji projekt „Vrijeme tvoje i moje – drugi dio“ koji je provodila Udruga osoba s invaliditetom „Agape“ iz Omiša. Čestitamo Udruzi „Agape“ na ovom uspjehu te im i dalje želimo puno sreće i kvalitetnih projekata/programa u budućnosti.

Gospođi Nadi Murganić, ministrici demografije, obitelji, mladih i socijalne politike kao i cijelom stručnom vodstvu MDOMSP-a u ime naših korisnika, članova i djelatnika veliko HVALA što ste naš program izabrali kao najkvalitetniji i što ovim priznanjem dokazujemo kako možemo biti pozitivan primjer drugima jer MI TO MOŽEMO, MI TO HOĆEMO!

Udruga osoba s invaliditetom „Prijatelj“ Metković