Svečano zatvaranje projekta ”Prijatelji otkrivaju kako je nastao moj grad” ili ”Mein zuhause; dein zuhause; unser Europa”

U sklopu dugogodišnjega partnerstva Gimnazije Metković s Gimnazijom Theodor-Heuss iz Recklinghausena, grada u Rurskoj oblasti u Njemačkoj, učenici Gimnazije Metković ugostili su svoje partnere, točnije 14 učenica i učenika. Mentorice učenicima su dvije profesorice iz njemačke škole Alexa Keuneke i Julija Hellwig, te dvije profesorice iz Gimnazije Metković; Svjetlana Bebić i Ana Bebić.

Evo što nam je o tome rekla prof. Svjetlana Bebić.

– Ove se godine zajednički radilo na Projektu Kako je nastajao moj grad, u koji se kao ravnopravan partner uključila i Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj. Nakon uspješno završenih svih planiranih projektnih aktivnosti projekt je svečano zatvoren u Gimnaziji Metković. U programu su sudjelovali svi partneri projekta te su kratko predstavili svoj rad na projektnim aktivnostima.

Svečanost zatvaranja projekta otvorila je učenička skupina „Smilje“ koja je prošle godine radila na zajedničkom projektu „Bilo jednom jedno djetinjstvo“ i za koji je upravo dan prije ove svečanosti dobila Nagradu za kvalitetu od eTwinning platforme, te im je nakon njihove programske točke i uručeno to priznanje. Nakon pozdravnih riječi ravnatelja Joze Jurkovića predstavnik UOSI Prijatelj Ante Puljević je predstavio izložbu koju su zajedno osmislili i na njoj radili učenici Gimnazije Metković i štičenici UOSI Prijatelj, a cilj izložbe je bio prikazati našu izvornu trupu i lađu koja se oduvijek izrađivala od različitih vrsta drva i time upozoriti širu javnost o potrebi očuvanja izvornog načina izrade naših tradicionalnih plovila. Učenici partnerske škole THG iz njemačke su prikazali prezentacijom zajedničke aktivnosti na kojima su zajednički radili u Recklinghausenu s učenicima iz Gimnazije Metković. Gimnazijalci su upriličili njemačko- hrvatski kazališni komad u 4 čina u kojemu su na zanimljiv i duhovit način prikazali različita povijesna razdoblja koja su odigrala veliku ulogu u razvoju Doline Neretve. Svečanu priredbu zatvorila je plesna skupina Gimnazije Metković „Black out“.

U protokolarnom dijelu svečanog zatvaranja projekta uručene su i zahvalnice svima onima koji su pomogli u ostvarivanju planiranih projektnih aktivnosti, a oni su:

Grad Metković, Dubrovačko-neretvanska županija, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Goethe Institut Zagreb, PAD, Prirodoslovni muzej Metković, AM Narona, Metković Razvoj, Grad Dubrovnik, Hotel Villa Neretva, Hotel Metković, Konoba Đuđa & Mate, Jama Predolac, Caffe bar Amadeus i Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj Metković.

Preuzeto s metkovic-news.com